مقدمه ایی بر طرح توجیهی شیرینی فروشی
در تمام جهان خوراکی های شیرین مانند انواع شیرینی ها و شکلات ها دارای محبوبیت زیادی بین مردم هستند و تمامی انسان ها کوچک یا بزرگ به شیرینی ها علاقه دارند. در دنیای امروز تولید شیرینی به صورت های گوناگون انجام می گیرد که باعث میشود به صورت روز افزون علاقهمندان و خریداران آن زیاد و زیادتر شود. پس با این تفاسیر می توان نتیجه گرفت، شغل هایی که به این خوراکی دلچسب و خوشمزه مربوط هستند می تواند بسیار سودآور و خوب باشند از جمله شیرینی پزی، شیرینی فروشی و… .
برای راه اندازی این کسب و کار قوانینی وجود دارد که برای موفق شدن در راه اندازی آن باید به مراحل و قوانین آن به صورت دقیق و کامل مسلط باشید. ما در این مقاله قصد داریم طرح توجیهی شیرینی فروشی را شرح دهیم و شما را با اطلاعاتی که در مورد این کار نیاز دارید به صورت جامع آشنا کنیم.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی این کسب و کار
طرح توجیهی شیرینی فروشی به دست مهندسان متخصص تدوین و نگارش میشود که در راهاندازی و موفقیت این کسب و کار بسیار پر اهمیت است. می توان گفت شیرینی پزی و در کنارش شیرینی فروشی از شغل های جذاب برای کارآفرینان است، به این دلیل که امکان سرمایه گذاری با مقیاس های گوناگون در آن وجود دارد. به طور کل می توان شیرینی خانگی نیز درست کرد که نوعی کار آفرینی نیز میباشد ولی اگر بخواهید کارگاه شیرینی پزی راه بیاندازید و آنها را در قنادی خود بفروشید باید با راه های سرمایه گذاری در این کار کاملا آشنا باشید.
سرمایه لازم برای این کار میتواند با توجه به نوع قنادی متفاوت باشد و اگر بخواهید علاوه بر کارگاه، فروش شیرینی نیز داشته باشید باید به انتخاب مکان آن و تجهیزات آن توجه کنید، سرمایه متفاوتی در نظر بگیرید. اما به طور کل برای کارگاهی که تولید 50 هزار تن شیرینی در سال را به عهده دارد، سرمایه حدود 800 میلیون تومان نیاز است.
البته علاوه بر آن سرمایه ثابت، حدود 200 میلیون تومان نیز به عنوان سرمایه در گردش نیاز دارید زیرا مواد اولیه در شیرینی پزی ها به صورت روزانه محیا میشود.
رابطه طرح توجیهی شیرینی فروشی با یخچال قنادی
یخچال قنادی یکی از تجهیزات ضروری در هر شیرینی فروشی است و نقش مهمی در حفظ کیفیت و ماندگاری شیرینی جات دارد. انتخاب یخچال مناسب با توجه به نیاز و بودجه، از جمله فاکتورهای مهمی است که باید در طرح توجیهی شیرینی فروشی به آن توجه شود.
در بخش تجهیزات طرح توجیهی شیرینی فروشی، باید به موارد زیر در رابطه با یخچال قنادی اشاره کرد:
• نوع یخچال: یخچال های قنادی در انواع مختلفی مانند ایستاده، خوابیده، ویترینی و … موجود هستند. نوع یخچال با توجه به نوع شیرینی، حجم مورد نیاز و فضای موجود در قنادی انتخاب می شود.
• ظرفیت: ظرفیت یخچال باید با توجه به میزان تولید و فروش شیرینی در قنادی تعیین شود.
• برند: برندهای مختلفی در زمینه تولید یخچال های قنادی فعالیت می کنند. انتخاب برند مناسب با توجه به کیفیت، قیمت و خدمات پس از فروش انجام می شود.
• قیمت: قیمت یخچال های قنادی با توجه به نوع، ظرفیت، برند و امکانات آنها متفاوت است.
با در نظر گرفتن موارد فوق در طرح توجیهی شیرینی فروشی می توان یخچال مناسب را انتخاب کرد که ضمن برآورده کردن نیازهای قنادی، از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.
علاوه بر موارد فوق، در طرح توجیهی شیرینی فروشی می توان به هزینه های مربوط به بهره برداری و نگهداری از یخچال قنادی نیز اشاره کرد. این هزینه ها شامل مصرف برق، تعمیرات و سرویس یخچال می باشد.
انتخاب یخچال مناسب با توجه به طرح توجیهی شیرینی فروشی به شما کمک می کند تا یک قنادی موفق داشته باشید و از سودآوری آن اطمینان حاصل کنید.
هزینه مورد نیاز برای کارگاه شیرینی پزی
واضح است که اجاره یا خرید ساختمان برای شیرینی پزی یکی از مهم ترین هزینه ها می باشد که بسته به شهری که در آن هستید و منطقه ای که می خواهید در آن کار کنید، متفاوت است. در کنار آن هزینه های دیگری برای شروع این کار وجود دارند که شامل هزینه های قبل از بهره برداری، هزینه انرژی مصرفی و سوخت، هزینه نیروی انسانی و… که هر کدام نیاز به برنامه ریزی دارد. اینجاست که طرح توجیهی به کمک شما می آید، یعنی متخصصان در طرح توجیهی شیرینی فروشی هزینه ها را به ترتیب لیست کرده و با ارزش روز مبلغ گذاری می کنند.
اگر می خواهید بدانید که سرمایه ی ابتدایی که برای این کار در نظر گرفته اید، بعد از چه مدت به شما بر میگردد. باید بگوییم که شیرینی پزی کار پر سودی است و اگر دارای بخش فروش باشد سود بیشتری نیز به همراه دارد، که می توان گفت در مدت زمان حدود یک سال و نیم، سرمایه اولیه شما به شما باز می گردد.
البته این زمانی که گفته شد به فاکتور های متفاوتی بستگی دارد که تدوین گران طرح توجیهی این کار، می توانند این فاکتور ها را در تخمین سود شما تاثیر بدهند و سود شما را پیش بینی کنند. اما به طور کل نرخ بازده داخلی این کسب و کار 60 در صد براورد شده که بسیار عالی می باشد.
تجهیزات مورد نیاز در طرح توجیهی شیرینی فروشی
تعدادی از مهم ترین لوازم شیرینی پزی و قنادی که برای تاسیس این مکان نیاز دارید شامل موارد زیر می باشند:
- دستگاه خمیر گیر
- دستگاه میکسر شیرینی پزی
- تجهیزات قیف زنی خمیر
- تجهیزات فر صنعتی ( فر شیرینی پزی، فر دوار، فر طبقه ای و فر گردان )
- دستگاه پخت پیراشکی و دونات زنی
- دستگاه وردنه زن
- وارمر شکلات
- دستگاه الک آرد
- دستگاه رول کن و فرم دهنده خمیر
- انواع قلب ها
و… که برای مطلع بودن از تمامی تجهیزات و وسایل مورد نیاز خود بهتر است از طرح توجیهی کمک بگیرید.
آیا احداث کارگاه شیرینی پزی از نظر اقتصادی توجیه پذیر است یا نه؟
این سوال، سوالیست که هر کس قبل از راه اندازی کسب و کار جدید خود ممکن است، از خود یا اطرافیانش بپرسد و با توجه به نگرانی های مختلف عاجزانه به دنبال جواب این سوال باشد. در مورد این کار باید بگوییم که احداث کارگاه شیرینی پزی و قنادی، سرمایه گذاری هوشمندانه و آینده داری است زیرا متقاضی زیادی برای انواع شیرینی ها وجود دارد. همانطور که پیش تر نیز گفتیم و خودتان می دانید شیرینی ها محبوب ترین عضو مهمانی ها، مراسم، دورهمی ها و اعیاد هستند، از این رو بازار خوبی برای این کسب و کار وجود دارد.
علاوه بر محبوبیت و نیاز همیشگی مردم جامعه به شیرینی راه اندازی این کار نیاز به سرمایه بسیار زیادی ندارد و با سرمایه گذاری اندک و ممکن و همینطور تعداد پرسنل کم نیز می توان در این کار به موفقیت رسید. نکته ای که باید برای موفقیت حتمی در این کار به آن توجه کنید این است که از شیرینی پز های ماهر استفاده کنید زیرا که شرینی پزی نیاز به تجربه زیاد دارد.
مشکلاتی که در این کسب و کار وجود دارد
به طور حتم اکثر شما هنگام خرید شیرینی این جمله را شنیده اید که فلان جا شیرینی های خوشمزه و تازه ای دارد پس از آنجا بخرید، در نتیجه بین مشتریان مهم ترین نکته برای خرید شیرینی کیفیت آن می باشد. شما باید همیشه این موضوع را در الویت خود قرار دهید و هیچ گاه کیفیت را فدای کمیت نکنید، زیرا این کار شما به مرور موجب ضرر شما و از بین رفتن سرمایه شما خواهد شد.
موردی دیگری که سبب می شود این کسب و کار با ضرر و شکست رو به رو شود، عدم استفاده از روش های صحیح بازار سنجی و مطالعات بازر می باشد. در نتیجه کارآفرینان موفق راهکارها و دستورات طرح توجیهی شیرینی فروشی را سرلوحه خود قرار داده و از مانع های جلوی خود به راحتی می گذرند.
نقش طرح توجیهی شیرینی فروشی در این کسب و کار
کاری که طرح توجیهی شیرینی فروشی می کند این است که وضعیت بازار و رقبا را برای سرمایه گذاران مشخص می کند. این طرح همچنین شامل اطلاعات فنی برای راه اندازی و پیاده سازی پروژه است. برآورد کردن شاخص های مالی این کسب و کار نیز در طرح توجیهی انجام می پذیرد.
شما می توانید برای اینکه در این کسب و کار یعنی راه اندازی کارگاه شیرینی پزی و فروشگاه شیرینی فروشی به موفقیت برسید و سود آن را به حدی برسانید که این کار به شغل دائمی و پر در آمد شما تبدیل شود، باید طرح توجیهی سفارش دهید و از دستورات و عملکرد های آن پیروس کنید. تا با اطلاعاتی که به شما می دهد و اتفاقاتی که برای شما پیش بینی می کند بهترین تصمیم ها را بگیرید و عملکرد خوبی را از خود نشان دهید.
مواردی که در طرح توجیهی شیرینی فروشی به شما داده می شود شامل : سرمایه کل مورد نیاز و موضوعی، ارزش فروش محصولات سالانه، سرمایه مورد نیاز رهن کارگاه، تعداد پرسنل مورد نیاز، هزینه های قبل از بهره برداری طرح، میزان حقوق سالانه پرسنل طرح، نرخ برگشت سرمایه، دوره زمانی برگشت سرمایه، مقدار NPV و بسیاری دیگر از اطلاعات.