طرح توجیهی نان فانتزی

طرح توجیهی نان فانتزی

طرح توجیهی نان فانتزی یک ایده مناسب سرمایه گذاری برای تولید نان های فست فود و جدید است که در صورت اجرای درست و اصولی می تواند باعث کاهش ضایعات نان های سنتی شود. پخت نان به روش های جدید می تواند باعث بالا رفتن کیفیت محصولات تولیدی شده و ماندگاری آن ها را افزایش دهد.

همچنین از ویژگی های تولید نان به شکل مدرن فاصله کوتاه بین تولید و عرضه این محصول است که می‌تواند شرایط برای صادرات محصولات را در صورت فراهم بودن زیرساخت ها آماده کند. طرح توجیهی نان فانتزی بهتر است ابتدا در شهر های بزرگ و پرجمعیت مثل تهران، اصفهان، مشهد و تبریز اجرا شود سپس در صورت فراهم نمودن شرایط به مرور در شهر های دیگر هم راه اندازی و اجرا شود.

طرح توجیهی فانتزی

در طرح توجیهی نان فانتزی پخت چه نان هایی مد نظر می باشد؟

نان در بسیاری از کشورهای جهان مثل ایران به عنوان قوت غالب یا غذای اصلی شناخته می شود. در کشورهایی که نان به عنوان غذای اصلی و یکی از مهمترین منابع و مکمل های غذایی مطرح است به صورت روزانه قسمت زیادی از انرژی، پروتئین، املاح معدنی و ویتامین های گروه B مورد نیاز بدن از این ماده غذایی تامین می شود.

در کشور ایران نان به عنوان غذای اصلی مردم شناخته می شود و  به طور متوسط روزانه حدود 60 تا 65 درصد از پروتئین و کالری بدن از این ماده غذایی تامین می گردد و همچنین حدود 3 تا 4 گرم املاح مورد نیاز بدن هم از این ماده غذایی بدست می آید که نشان دهنده اهمیت آن در سبد غذایی مردم می باشد.

محصولات طرح توجیهی فانتزی

محصولات طرح توجیهی و کد آیسیک آن ها شامل موارد جدول زیر می باشد:

 

محصولات طرح توجیهی
اسامی محصولات کد آیسیک
نان باگت 15411149
نان ساندویچی 15411144
نان همبرگر 15411145
انواع نان اروپایی 15411141
پیراشکی 15411160
نان سوخاری 15411143
نان شیرمال 15411123

 هر کدام از این محصولات طرفداران خاص خود را دارند.

ایران استیل از تولیدکنندگان ویترین نان فانتزی با تکنولوژی روز دنیا است که می تواند یخچال ها و ویترین های مناسب و با کیفیتی  برای ماندگاری انواع نان فانتزی و حفظ کیفیت آن ها در اختیار متقاضیان قرار دهد.

کاربرد محصولات طرح توجیهی نان فانتزی

محصولات طرح توجیهی چه کاربردی می توانند داشته باشد؟

از آنجایی که نان یکی از اقلام اصلی و اساسی در سبد غذایی مردم دنیا به خصوص مردم ایران است، لذا یکی از اقلام پایه و اساسی در رژیم غذایی مردم محسوب می شود. آمار و ارقام نشان می دهد که سرانه مصرف سالانه  نان در ایران بین 139 تا 164 کیلوگرم در نوسان است که رقمی  بزرگ برای مصرف این ماده غذایی محسوب می شود. مصرف نان و غلات در کشورهای دیگر با توجه به شرایط زندگی می تواند متفاوت باشد.

در دیگر کشورهای جهان هم هرچند با توجه به شرایط زندگی و ‌نوع تغذیه ممکن است  میزان مصرف نان و غلات متفاوت باشد. با این وجود باز هم میزان مصرف نان و غلات بالا است به شکلی که میانگین مصرف سرانه نان در کشورهای اتحادیه اروپا 68 کیلوگرم را به خود اختصاص داده است.

حائز اهمیت است که در سایر کشورها به خصوص کشورهای اروپایی در تولید نان از روش های جدید و تکنولوژی های روز استفاده می شود که به شکل قابل توجهی باعث کاهش میزان ضایعات و هدر رفت منابع می گردد. در کشور ایران که نان و غلات به عنوان قوت غالب مردم به صورت سنتی تولید می شود میزان هدر رفت منابع بسیار بالا و نگران کننده است.

در ایران  فرآیند تولید نان از زمان ارائه طرح های تشویقی به کشاورزان برای کاشت گندم تا خرید گندم به صورت تضمینی و تبدیل آن به آرد و تحویل به واحدهای نانوایی به وسیله واحد های دولتی با هزینه‌های عمومی انجام می‌شود. اما تولید نان به روش های سنتی  هزینه های زیادی را به بودجه عمومی کشور وارد می کند.

به همین دلیل به کارگیری محصولات طرح توجیهی نان فانتزی به جای روش های سنتی می تواند توجیه اقتصادی داشته باشد.

بررسی سابقه تولید محصولات طرح توجیهی و مصرف آن بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط کارشناسان نشان می دهد که تولید انواع نان های فانتزی در سال 1379 در حدود 600 تن بوده است که با توجه به تاکید بر اجرای طرح توجیهی این میزان در سال 1385 در کل کشور با در نظر گرفتن میزان صادرات و واردات به حدود 3800 تن رسیده است که روند رو به افزایشی را نشان می دهد.

البته باید به این نکته توجه داشت که میزان مصرف سالانه گندم در کشور ایران نزدیک به 10 میلیون تن است که این میزان در مقایسه با آن رقم کوچکی به حساب می آید.

ضرورت‌ های اجرای طرح توجیهی نان فانتزی

ضرورت‌ های اجرای پروژه طرح توجیهی نان فانتزی

ضرورت‌ اجرای پروژه طرح توجیهی نان فانتزی را باید از این منظر مورد بررسی قرار داد که نان به تنهایی یکی از غذاهای اصلی مردم ایران است که به تنهایی قسمت اعظم انرژی، پروتئین و املاح معدنی بدن را تامین می کند.

 لذا بالا رفتن کیفیت پخت این محصول غذایی و غنی شدن آن به وسیله مواد مکمل می تواند نقش مهمی در تامین نیازهای بدن داشته باشد.

 از طرف دیگر بکارگیری فرآیندهای بهینه و مناسب برای تهیه انواع نان نه تنها باعث بالا رفتن سلامت افراد جامعه می شود بلکه به دلیل بالا رفتن کیفیت پخت محصولاتی که از گندم و آرد بدست می آیند  باعث جلوگیری از افزایش ضایعات آنها شده و بهره وری  واحد های تولیدی را افزایش می دهد.

 از دیگر ویژگی‌های اجرای پروژه طرح توجیهی ‌نان فانتزی که ضرورت  اجرای آن را توجیه پذیر می کند این است که ماندگاری محصولات تولیدی افزایش پیدا کند و باعث شود فاصله فرایند تولید و مصرف کوتاه تر شود.

 ماندگاری محصولات تولیدی و کوتاه شدن فاصله تولید و عرضه این محصولات می‌تواند شرایطی فراهم کند  که امکان صادرات محصول غذایی برای کشور به شکل وسیعی فراهم شود.

برای تولید محصولات طرح توجیهی نان فانتزی از چه مواد اولیه و مکمل ‌هایی استفاده می شود؟

برای تولید محصولات طرح توجیهی نان فانتزی از مواد اولیه و مکملی که به طور معمول در بازار های داخلی قابل دسترس است مثل آرد، نمک، شکر، روغن و انواع مواد مخمّر استفاده می شود. مواد افزودنی مناسب،  کیفیت پخت، ماندگاری و بسته بندی مناسب می تواند صادرات محصولات غذایی گروه غلات را برای تولیدکنندگان داخلی امکانپذیر و مقرون ‌به ‌صرفه نماید.

 به بیان دیگر تولیدکنندگان داخلی اگر بتواند با استفاده از روش های جدید محصولات مناسبی را در حوزه طرح توجیهی نان فانتزی تولید نمایند علاوه بر بازارهای داخلی می ‌توانند در صورت بالا بودن کیفیت محصولات تولید شده نیم نگاهی هم به بازارهای خارجی و صادرات این محصولات داشته باشند.

 برای بالا رفتن کیفیت محصولات تولیدی در حوزه غلات یا اجرای پروژه مرحله توجیهی نان فانتزی باید مکانیزمی در پیش گرفته شود که فرایند تولید نان از روش سنتی و واحد های کوچک به واحدهای تولیدی صنعتی و بزرگ تبدیل شود.

به زبان ساده باید واحدهای کوچک تولیدی به مرور ادغام شوند و ماشین آلات جدید و بروز برای تولید نان های فانتزی در آن ها به کار گرفته شود.

 سپس در ادامه با استفاده از روش های مناسب و صحیح فرآوری خمیر کیفیت محصولات حوزه غلات افزایش پیدا کند تا  شرایط  برای دستیابی به بازارهای هدف در داخل و خارج از کشور مهیا گردد.

سخن پایانی

طرح توجیهی نان فانتزی روشی مناسب برای تولید نان به روش های جدید و صنعتی است که می تواند باعث کاهش ضایعات نان و هدر رفت منابع آرد و نان شود.

تولید نان به روش های صنعتی علاوه بر آن که باعث افزایش ماندگاری و دوام مواد غذایی تولید شده از آرد و غلات می شود می تواند فاصله  تولید و عرضه مواد غذایی را کوتاه نماید یعنی مواد غذایی با سرعت بیشتری  در دسترس  مصرف کنندگان داخل یا خارج کشور قرار گیرد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *