مشخصات کمپرسورهای یخچال صنعتی

مشخصات کمپرسورهای یخچال صنعتی

کمپرسورهای یخچال صنعتی یکی از مهمترین و گران قیمت ترین بخش های این نوع یخچال محسوب می شود. کمپرسور باعث افزایش فشار گاز مبرد یا سرد کننده سیستم شده و روند سرد شدن یخچال بخصوص یخچال های صنعتی را تسریع می کند. معمولا برای  ایجاد سرمایش در یخچال های مختلف از گازهای R134A ،R404A و R600A استفاده می شود که پمپاژ آن به وسیله انواع کمپرسورها انجام می شود. به دلیل شرایط و وضعیت یخچال های صنعتی، کیفیت و کارکرد مناسب کمپرسور می تواند نقش مهمی در سرمایش مناسب یخچال داشته باشد.

نحو عملکرد موتور یخچال های صنعتی

نحو عملکرد موتور یخچال های صنعتی چگونه است؟

موتور یخچال های صنعتی در مدل ها و برندهای مختلفی تولید می شوند که ممکن است به دلیل توان الکتریکی و گاز مبرد متفاوت از یکدیگر متمایز شوند. نحوه عملکرد و روال کار موتور های یخچال صنعتی به این شکل است که گاز مبرد به وسیله لوله های ساکشن کشیده شده و با قدرت کمپرسور وارد لوله های رفت یخچال می شود.

سپس گاز ارسال شده فضای داخلی یخچال را در حد نرمال و تنظیم شده خنک می کند. در ادامه وقتی دمای داخلی یخچال باعث تبخیر گاز ارسال شده به لوله های یخچال می شود.

این گاز برای پایین آمدن درجه حرارت و فشرده شده  دوباره  به موتور یخچال باز گردانده می‌شود و این روال با توجه به دمایی که برای یخچال در نظر گرفته شده است ادامه پیدا می کند.

هرچقدر روند فشرده سازی و گرفتن دمای گاز یخچال صنعتی کیفیت بهتری داشته باشد میزان سرمادهی یخچال افزایش پیدا کرده و ماندگاری مواد داخل یخچال بیشتر می شود.  دانستن مشخصات کمپرسورهای یخچال صنعتی می تواند نقش مهمی در انتخاب نوع مناسب یخچال صنعتی داشته باشد.

کمپرسور یخچال های صنعتی

کمپرسور یخچال های صنعتی چیست و چه کاربردی دارد؟

کمپرسور یا موتور یخچال یک قطعه مکانیکی می باشد که از  پیستون، میلنگ و سوپاپ تشکیل می شود. یعنی کمپرسور مثل موتور خودرو که عامل اصلی در به حرکت در آمدن آن است باعث فعال شدن یخچال می شود.

به این معنا که کمپرسور وظیفه متراکم کردن یا فشرده کردن گاز یخچال را دارد و با به حرکت در آوردن گاز درون لوله های مسی یا کندانسور و یا مدار یخچال باعث خنک شدن محفظه یا کابین یخچال می شود تا دمای داخلی یخچال به میزان معین برسد. دانستن یک سری چیزها برای شناخت موتور یخچال بسیار مهم است.

بر اساس قوانینی که روند سرمادهی یخچال در قالب آن ها تعریف و طراحی می شود هرگاه گاز مایع درون سیستم یا مدار یخچال به بخار تبدیل شود حرارت و دمای محیط داخلی یخچال را به خود جذب می کند سپس بخار ایجاد شده توسط کمپرسور یخچال به مایع تبدیل شده و حرارت جذب شده به محیط بازگردانده می شود.

لذا استفاده از قانون برودت و سرما دهی باعث پایین آمدن دمای فضای داخلی یخچال می شود. بنابراین هرچه قدرت و‌ توان  کمپرسور یا موتور یخچال بالاتر باشد یخچال  می تواند با سرعت بیشتری دمای داخلی یخچال را به حد موردنظر برساند. البته باید توجه داشت که میزان انرژی مصرف شده به وسیله موتور یخچال هم می تواند تاثیر گذار و مهم باشد.

نقش مهم و اساسی کمپرسور یا موتور یخچال فشرده کردن گاز و چرخش آن داخل لوله های کندانسور و مدار تعریف شده برای یخچال های مختلف به خصوص صنعتی می باشد. به طور کلی کمپرسور یا موتور یخچال با توجه به نوع عملکرد نقش قلب را در سیستم تراکمی یخچال بازی می کند.

به طور کلی کمپرسور یا موتور یخچال دو کار اصلی شامل افزایش فشار مبرد برای افزایش دمای تقطیر و به جریان درآوردن گاز مورد نظر داخل سیکل سرمادهی را انجام می دهد تا روند سرمادهی یخچال دچار مشکل نشود.

به طور کلی مشخصات کمپرسور های یخچال صنعتی باید با توجه به حجم و اندازه یخچال و توانی که برای سرمایش فضای داخلی آن تعریف شده است سنجیده شود.

همانطور که گفته شد میزان مصرف انرژی لازم برای سرمادهی و متراکم ساختن گاز داخلی یخچال هم جزء اولویت‌های انتخاب یخچال مناسب صنعتی می باشد.

قسمت خنک کننده یخچال فقط شامل موتور به تنهایی نمی شود بلکه یک سری قطعه هستند که در ساختار سرمایش یخچال در کنار هم قرار می گیرند  و هرکدام کار معینی را برای تولید سرما در کابین یخچال  انجام می دهند.

مهم است که بدانید از جمله قطعاتی که پس از قرار گرفتن در کنار هم برای کابین یخچال تولید سرما می کنند می توان به مواردی مثل  کمپرسور، کندانسور، لوله مویی، کپی و ترموستات اشاره کرد.  یعنی فقط موتور تولید کننده سرما در یخچال نیست  بلکه مهمترین قسمت این مجموعه موتور است.

افراد کارشناس و‌قنی به یک چنین مجموعه های کاملی یونیت می گویند که در کولر گازی، یخچال خانگی   یخچال های صنعتی هم وجود دارد. تمام  قطعات بکار رفته در بخش تولید سرما می بایست کیفیت مطلوبی داشته باشند. به طور مثال کندانسوری که به وسیله مجموعه ما استفاده می شود از قدرت یک و نیم اسب بهره می برد که خیلی با کیفیت و قدرتمند است.

بطور معمول هیچ شرکتی در تولید محصولات قنادی خود از یک‌ چنین کنداستور پر قدرتی  استفاده نمی‌کند. در شرکت ما برای ساخت سیستم خنک کننده یخچال ها، از لوله های کاملا مسی  استفاده می شود. از دو روش برای خنک شدن گاز یخچال استفاده می گردد.

قدرت موتور یخچال صنعتی

چگونه می توان قدرت موتور یخچال صنعتی را تشخیص داد؟

شیوه شناخت قدرت موتور یخچال صنعتی به این صورت است که بر روی بدنه کمپرسور یخچال ها یک برچسب فلزی یا کاغذی نصب می گردد و بر روی این برچسب همه اطلاعات کمپرسور مورد نظر درج می گردد.

خیلی از همکاران از  موتورهایی با قدرت پایین در یخچال های تولیدی خود استفاده می‌کنند. دلیل این امر هم آن است که موتورهای ضعیف تر معمولا قیمت پایین تری دارند. باید توجه داشت که ضعیف بودن موتور باعث کاهش کارایی و عمر مفید آن می گردد.

برای مثال اگر از یک یخچال با قدرت پایین استفاده شود، موتور یا کمپرسور برای تولید سرمای لازم باید از 24 ساعت شبانه روز حداقل 23 ساعت فعال باشد. که این وضعیت باعث کاهش عمر موتور و افزایش مصرف انرژی برق آن  می شود. حال اگر قدرت موتور از تناسب لازم با میزان سرمای مورد نیاز و طول لوله انتقال گاز آن برخوردار باشد.

موتور یخچال برای تولید سرمای لازم در طول 24 ساعت شبانه روز به  12 تا 13 ساعت کار نیاز دارد که این امر باعث افزایش عمر موتور برای سال های طولانی می شود و  مصرف انرژی هم به شکل قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند که  این امر در تولید محصولات جدید مجموعه ایران استیل لحاظ شده است.

در محصولات جدید این مجموعه حتی قدرت موتور یک پله افزایش داده شده است. به این شکل که از موتورهای یک اسب در ساخت یخچال های جدید استفاده می شود. برای سنجش اعتبار یخچال و نوع کارکرد آن، توجه به برند موتور یخچال بسیار مهم است.

از جمله مشخصاتی که بر روی لیبل یخچال های صنعتی نصب می شود می توان به مواردی مانند ولتاژ کمپرسور با توجه به میزان مصرف انرژی، فرکانس موتور، تعداد فاز با توجه به قدرت موتور، توان مکانیکی کمپرسور بر حسب HP یا اسب بخار، توان الکتریکی بر حسب واتW، نوع گاز یا مبرد استفاده شده در دستگاه، نام شرکت یا کمپانی سازنده کمپرسور و  کد شناسایی یا بارکد دستگاه اشاره کرد.

معمولاً توان و میزان قدرت موتور می‌تواند نقش مهمی در میزان کارایی و عملکرد آن داشته باشد. لذا  آشنایی افراد و شرکت هایی که برای خرید یخچال های صنعتی بیشتر بر روی قدرت موتور این نوع سازه تمرکز می‌کنند با مشخصات کمپرسور یخچال های صنعتی می تواند نقش مهمی در یک خرید مناسب و موفق داشته باشد.

معمولاً قدرت کمپرسور یخچال های صنعتی از 1.20 تا 3.4 در نوسان است. لذا قدرت کمپرسور یخچال های صنعتی ممکن است در حدود یک  اسب بخار یا یک و نیم اسب بخار باشد.

در زمان تهیه و خرید یخچال صنعتی باید به چه نکاتی توجه شود؟

در زمان خرید یخچال های صنعتی قبل از هر چیزی باید به برند و نام و نشان یخچال مورد نظر توجه شود چون نوع برند یخچال می تواند تاثیر غیر قابل انکاری در کیفیت و مشخصات کمپرسورهای یخچال صنعتی داشته باشد.

یخچال های صنعتی ممکن است با توجه به نوع موتور یخچال که معمولی با اینورتر باشد قیمت متفاوتی داشته باشند چون مصرف برق کمپرسور یخچال های صنعتی اینورتر از انواع دیگر کمتر است لذا استفاده از این نوع یخچال باعث کاهش انرژی مصرفی و هزینه های جانبی می شود.

 اکثر شرکت ها از لوله های آلومینیومی برای انتقال گاز یخچال استفاده می‌کنند که قیمت آن ها  بسیار ارزان تر از لوله های مسی است و این‌‌ امر باعث کاهش قیمت کندانسور یخچال می شود.  همچنین این شرکت ها از یک فن برای خنک‌کردن موتور یخچال استفاده می کنند که همه این عوامل باعث کاهش راندمان کار، پایین آمدن تولید سرما، کار بیشتر موتور یخچال، بالارفتن مصرف انرژی و کاهش عمر موتور می شود.

بطور کلی باید از قطعات باکیفیتی در تولید محصولات سرمایشی استفاده گردد. مجموعه ایران استیل جزئیات کار و نوع قطعات استفاده شده در یخچال قنادی را در فاکتور فروش ذکر می کند تا خریدار از آگاهی لازم نسبت به یخچال خریداری شده برخوردار باشد و بداند یخچالی که خریداری کرده است قسمت یونیت آن از چه قطعاتی با چه کیفیتی بهره می برد.

باز و بسته کردن بیش از حد درب یخچال های صنعتی ممکن است باعث فشار آمدن به یخچال و کم شدن عمر آن شود به همین دلیل باید طوری از این نوع یخچال استفاده شود که به کمپرسور آن آسیب وارد نشود.

سخن پایانی

کمپرسورهای یخچال صنعتی می تواند با توجه به نوع برند و مشخصات یخچال متفاوت باشد. لذا برای بررسی و انتخاب دقیق یخچال های صنعتی بهتر است انواع یخچال های صنعتی با توجه به میزان کارایی و مصرف انرژیشان مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرند تا متقاضیان بتوانند با توجه به نوع  برند و کیفیت، یخچال صنعتی مناسب کار خود را انتخاب کنند.

کمپرسور یا موتور یخچال می تواند نقش مهم و غیر قابل انکاری در میزان سر مادهی و مصرف انرژی یخچال داشته باشد. به همین دلیل هرچه کیفیت کمپرسور یا موتور یخچال بالاتر باشد کارایی و دوام  آن هم افزایش پیدا می کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *